dilluns, 18 de febrer del 2013

Platillo de Festa Major

Hola de nou!!! Aquesta és la tercera recepta que penjo.
És diu "Platillo de Festa Major". Serà per a quatre persones.
Ingredients:
- 250 grams de carn de vedella per estofar
- 250 grams de costella de porc
- 250 grams d'ales i potes de pollastreo
- 250 grams de costelles de conill
- 1 cabeça d'alls
- 1 fetge de pollastre
- 1 fetge de conill
- 2 llesquetes de pa fregit
- 2 cebes
- 4 tomàquets madurs
- Ametlles torrades
- Bolets variats
- Julivert
- Oli (o llard)
- Sal
- Pebre
Preparació:
Poseu una cassola de terrissa al foc amb oli o llard enrossiu-hi els talls de carn per tandes. Saleu-los i tireu-los. Amb el mateix greix, feu un sofregit de ceba i tomàquet ratllats i deixeu-lo coure mentre fregiu en una paella amb oli els fetges de pollastre i conill. Un cop cuits, feu-los servir per preparar una primera picada juntament amb uns grans d'all, julivert i una llesqueta de pa fregit. Afegiu-la al sofregit, remeneu-lo i incorporeu-hi les carns. Cobriu-ho tot amb aigua calenta (o brou calent) i afegiu-hi els bolets ben rentats. Tapeu la cassola i deixeu que el guisat faci xup-xup una hora ben bona. Cinc o deu minuts abans d'apagar el foc, afegiu-hi una segona picada, aquest cop feta amb un grapat d'ametlles torrades, l'altra llesqueta de pa fregit (o bé puntetes de pa) i uns grans d'all. Si voleu, podeu aromatitzar el guisat amb una copeta de vi ranci o de conyac durant la cocció i també afegir-hi herbes aromàtiques (llorer, farigola, etc.).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada