dijous, 28 de febrer del 2013

Perdiu amb farcellets de col

Hola!! Aquesta es la quarta recepta que penjo, és diu "Perdiu amb farcellets de col", serà per a quatre persones.
Ingredients:
- 2 perdius
- 1 col gran
- 3 cebes mitjanes
- 1 copa gran de vi blanc
- 1 gra d'all
- 10 ametlles torrades
- Farina
- Oli de gira-sol
- Vinagre de xerès
- Sal
Preparació:
Un cop plomades i netes les perdius, lligueu-les unint les potes al cos, saleu-les i fregiu-les per tots els cantons en una cassola amb oli fins que quedin ben rosses. Talleu la ceba a daus petits i sofregiu-la amb oli molt lentament, fins que comenci a agafar color. Aleshores, passeu-la a una cassola de terrissa juntament amb les perdius enrossides i regueu-ho tot amb una llossada d'aigua i una copa de vi blanc.
Tapeu la cassola i deixeu-la a foc molt suau durant dues o tres hores, segons necessiti cada perdiu, ja que les perdius de caça no totes es couen al mateix temps. Mentrestant, feu bullir les fulles de col en una olla amb aigua i un pols de salt i, un cop cuites, poseu-les a escórrer i deixeu.les refredar. Després, apileu-ne unes quantes i feu farcellets no massa grossos.
Un cop cuites les perdius, talleu-les per la meitat i reserveu-les. Poseu la ceba en un bol, tritureu-la amb tot el suc que hagi quedat a la cassola i passeu la salsa obtinguda pel colador. Enfarineu les farcellets i fregiu-los fins que quedin un xic daurats. A continuació, poseu les perdius en una altra cassola de fang amb la salsa, una picada d'all i ametlla, un raig de vinagre i els farcellets de col, rectifiqueu-ho de sal i deixeu que faci xup-xup a foc baix tot junt durant una estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada