dijous, 7 de febrer del 2013

Espatlla de xai rostida amb bolets

Hola!!! Com us vaig dir, penjaré una recepta per setmana, ja en vaig penjar una, ara aquesta serà la segona recepta que penjo.
La recepta que faré és "espatlla de xai rostida amb bolets"
Serà per a quatre persones, és necessitara:
    - 2 espatlles de xai de 900 grams
    - 4 cebes mitjanes
    - 12 tomàquets madurs
    - 1 cabeça d'alls
    - 6 patates
    - 1 copeta de vi blanc
    - 1 copeta de vi ranci
    - Bolets (ceps, trompetes de la mort, escarlets, fredolics...)
    - 1 branca de romaní
    - Oli
    - Sal
Per preparar l'espatlla de xai rostida amb bolets:
Feu unes incisions a les espatlles amb un ganivet per marcar els diferents talls. Saleu-les, fregiu-les en una cassola amb poc oli a foc viu perquè deixin anar el greix i, un cop daurades, reserveu-les. Es una altra cassola amb un bon raig d'oli, sofregiu la ceba i, un cop cuita, afegiu-hi les espatlles, els tomàquets i la cabeça d'alls. Regueu-ho tot amb el vi blanc i el vi ranci i afegiu-hi una mica d'aigua per acabar-ho de cobrir. Rectifiqueu-ho de sal i poseu-ho al forn a 200º durant prop d'una hora. Mentrestant, peleu les patates, talleu-les en rodanxes de mig centímetre de gruix i, un altre cop netes i eixugades, fregiu-les amb oli ben toves. Per una altra banda, netegeu els bolets, trossegeu-los si són grossos i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan les espatlles siguin gairabé cuites, afegiu-hi els bolets i les patates, rectifiqueu-ho novament de sal i  deixeu-ho coure tot plegat deu minuts més. Serviu els talls d'espatlla acompanyats d'una guarnició de ceba, tomàquet, patates, bolets i una branca de romani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada