La recepta que faré és "espatlla de xai rostida amb bolets"
Serà per a quatre persones, és necessitara:
- 2 espatlles de xai de 900 grams
- 4 cebes mitjanes
- 12 tomàquets madurs
- 1 cabeça d'alls
- 6 patates
- 1 copeta de vi blanc
- 1 copeta de vi ranci

- 1 branca de romaní
- Oli
- Sal
Per preparar l'espatlla de xai rostida amb bolets:
Feu unes incisions a les espatlles amb un ganivet per marcar els diferents talls. Saleu-les, fregiu-les en una cassola amb poc oli a foc viu perquè deixin anar el greix i, un cop daurades, reserveu-les. Es una altra cassola amb un bon raig d'oli, sofregiu la ceba i, un cop cuita, afegiu-hi les espatlles, els tomàquets i la cabeça d'alls. Regueu-ho tot amb el vi blanc i el vi ranci i afegiu-hi una mica d'aigua per acabar-ho de cobrir. Rectifiqueu-ho de sal i poseu-ho al forn a 200º durant prop d'una hora. Mentrestant, peleu les patates, talleu-les en rodanxes de mig centímetre de gruix i, un altre cop netes i eixugades, fregiu-les amb oli ben toves. Per una altra banda, netegeu els bolets, trossegeu-los si són grossos i salteu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan les espatlles siguin gairabé cuites, afegiu-hi els bolets i les patates, rectifiqueu-ho novament de sal i deixeu-ho coure tot plegat deu minuts més. Serviu els talls d'espatlla acompanyats d'una guarnició de ceba, tomàquet, patates, bolets i una branca de romani.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada