diumenge, 27 de gener del 2013



Hola, em dic Nerea López vaig néixer al Poblenou de Barcelona, però ara mateix visc a Bescanó a un poble petit de Girona.
Tinc 19 anys i visc amb les meves amigues, compartim casa, així surt millor de preu i t'ho passes millor molt millor.
Cada setmana penjaré al blog una entrada que faré per dinar, durant cinc setmanes penjaré cinc entrades, el llibre on treure totes les receptes les treure de les Guies gastronòmiques de Catalunya, els cuiners són; Marc Gascons, Albert Joaquim Gómez, Esther Pagès i Joan Roca. Primer de tot faré Llenguado amb pinya i fonoll!! El plat que faré es per a 4 persones necessitarem 2 llenguados de bona mida i una cullerada d'oli d'oliva i per fer la salsa necessitem 200 grams de pinya, 100 grams de fonoll, 75 grams d'oli arbequina, herbes fresques (fonoll, estragó, anet).
La preparació;
Salsa: Escaldeu el fonoll en aigua bullent uns minuts i escorreu-lo. Peleu la pinya, talleu-la a trossos i tritureu-la juntament amb el fonoll escaldat afegint-hi l'oli d'oliva arbequina molt a poc a poc per provocar una emulsió estable. Seguidament, escalfeu la salsa i afegiu-hi les herbes fresques.
Llenguado: En una paella antiadherent amb una cullera d'oli, salteu els llenguados a foc fort perquè es torrin una mica per fora i després abaixeu el foc perquè s'acabin de coure per dins. Un cop cuits, desespineu-los.
Presentació: Disposeu els filets de llenguado als plats i descureu-los amb les herbes anisades i la salsa.

2 comentaris: